Program Týdne bezpečnosti v Libereckém kraji 2018

St 12.září 2018

Září s sebou přivádí zpět do školních lavic spoustu školáků, z nichž někteří se setkají poprvé se zkušeností samostatného pohybu v silničním provozu.

To je jeden z důvodů, proč Tým silniční bezpečnosti ve spolupráci s Libereckým krajem, Magistrátem města Liberec, Policií ČR a dalšími městy a partnery od 14. do 23. září  tzv. Týden bezpečnosti v Libereckém kraji, kterým se snaží upozornit na nejpalčivější problémy dopravní bezpečnosti. Program se bude věnovat jak školním skupinám, cyklistům, tak i široké veřejnosti. Jedná se o soubor aktivit, které se konají i v rámci celoevropského programu Evropského týdne mobility.

„Během nadcházejících podzimních měsíců zacílíme naše preventivní akce na dodržování bezpečných rychlostních limitů, dostatečnou viditelnost všech účastníků silničního provozu a stranou tradičně nezůstane ani bezpečnost dětí na silnici. První velkou akcí bude právě zářijový Týden bezpečnosti,“ říká Marek Pieter, náměstek hejtmana, řízení rezortu dopravy, investic a veřejných zakázek.

Program Týdne bezpečnosti v Libereckém kraji:

14.9.    DEN S INTEGROVANÝM ZÁCHRANNÝM SYSTÉMEM FRÝDLANT
16.9.    ELEVEN DĚTSKÝ MTB CUP VESEC
16.9.    DEN S MĚSTSKOU POLICIÍ NA DĚTSKÉM DOPRAVNÍM HŘIŠTI LIBEREC
17.9.    ZPÁTKY DO ŠKOLY S MARKÉTOU A ONDROU V OC FORUM LIBEREC
19.9.    EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY LIBEREC
20.9.    MARKÉTINA DOPRAVNÍ VÝCHOVA - CYKLOHLÍDKA V JABLONCI NAD NISOU
22.9.    MARKÉTINA DOPRAVNÍ VÝCHOVA - CYKLOHLÍDKA U ŠÁMALOVY CHATY
23.9.    DĚTSKÝ ZÁVOD DECATHLON V BEDŘICHOVĚ
23.9.    DEN S POLICIÍ A IZS V SOSNOVÉ U ČESKÉ LÍPY

^